Tania, szybka, przekąska, może być jednym z dodatków do obiadu. Jedna z nielicznych rzeczy, którą smażę z mojej kuchni:)
Składniki:
* cebula
* mąka
* bułka tarta
* jajko
* mleko
* przyprawy (według upodobań)
* oliwa z oliwek
Jak to zrobić:
Kroimy cebulę w krążki. Do oddzielnych miseczek nasypujemy mąkę i bułkę tartą. W kolejnym naczyniu mieszamy jajko, odrobinę mleka i przyprawy.
Maczamy krążki cebuli w jajku, następnie mące, bułce tartej i kładziemy na patelnię.
Swoje podałam z ketchupem Hellmann's Napoli z dodatkiem ziół i bazylii. A może Wy macie jakieś pomysły na sosy??
Ona: Przydałyby mi się okulary do krojenia cebuli.
On: Chciałem Ci wczoraj w Tchibo kupić:)
Ona: Przydałyby mi się, ale nie za 30 zł;)