Przekąska – krążki cebulowe

       Tania, szybka, przekąska, może być jednym z dodatków do obiadu. Jedna z nielicznych rzeczy, którą smażę z mojej kuchni:)

Składniki:

* cebula

* mąka

* bułka tarta

* jajko

* mleko

* przyprawy (według upodobań)

* oliwa z oliwek

Jak to zrobić:

Kroimy cebulę w krążki. Do oddzielnych miseczek nasypujemy mąkę i bułkę tartą. W kolejnym naczyniu mieszamy jajko, odrobinę mleka i przyprawy.

Maczamy krążki cebuli w jajku, następnie mące, bułce tartej i kładziemy na patelnię.

Swoje podałam z ketchupem Hellmann's Napoli z dodatkiem ziół i bazylii. A może Wy macie jakieś pomysły na sosy??

Ona: Przydałyby mi się okulary do krojenia cebuli.

On: Chciałem Ci wczoraj w Tchibo kupić:)

Ona: Przydałyby mi się, ale nie za 30 zł;)

Leave a reply