Pieczona polędwiczka

Ostatnio pytałyście o przepisy kulinarne, a tu zobaczyłam w plikach, że jeszcze jeden się zapodział:)
Przepis prosty, banalny do zrobienia, ale pyszny:)

Składniki:

Jak to robię:
1. Talerz wyłożony folią aluminiową smarujemy oliwą z oliwek, posypujemy przyprawami i obtaczamy polędwiczkę. Zostawiamy na jakiś czas. Wierzch polędwicy smarujemy masłem, żeby mięso zachowało soczystość. Owijamy folią aluminiową.
2. Podajemy koniecznie z żurawiną, bo to wspaniałe połączenie:) Ja jako dodatki wybrałam kaszę gryczaną z sosem warzywnym, robię go dokładnie tak jak sos sojowy z jednego z poprzednich przepisów, tyle, że bez soi:)
https://www.fashionable.com.pl/2012/03/07/placki-ziemniaczane-z-gulaszem-sojowym/
Ona: Aż nabrałam na to ochoty:)
On: Musisz koniecznie zrobić nam taki pyszny obiadek:)

29 comments

  1. malgorzata564 6 października, 2012 at 22:15 Odpowiedz

    ja także uwielbiam kuchnię, ale przyznam się szczerze ze przez chwile myslalam ze jestes wegetarianka :) a tu poledwiczka i mile zaskoczenie :) smakowicie wyglada, ja ostatnio mam szał na zielony pieprz :) do takiej poledwiczki sos z zielonego pieprzu i palce lizac :)

    • fashionable 8 października, 2012 at 09:49 Odpowiedz

      Wiesz co, jak widzisz ja nigdy nie podaję dokładnej ilości składników, czy czasu przygotowania, bo uważam, że kuchnia jest bardzo twórczym miejscem, bez specjalnych ram. Wszystko zależy od wielkości mięsa, początkowo piekę je zawinięte w folii, żeby nie wyschło, w połowie pieczenia odwijam folię. Myślę, że piekę około 40 minut, ale sprawdzam w trakcie. Na pewno Ci wyjdzie!:)

Leave a reply