Ostatnio pytałyście o przepisy kulinarne, a tu zobaczyłam w plikach, że jeszcze jeden się zapodział:)
Przepis prosty, banalny do zrobienia, ale pyszny:)
Składniki:
- polędwiczka
- oliwa z oliwek
- przyprawy według uznania (sól, pieprz, zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra, czosnek, wegeta)
- masło
- oliwa z oliwek
- kasza gryczana
- sos warzywny
(przepis https://www.fashionable.com.pl/2012/03/07/placki-ziemniaczane-z-gulaszem-sojowym/ ) - żurawina (moja ulubiona do kupienia w Ikei, niestety sama jeszcze nie robiłam)
1. Talerz wyłożony folią aluminiową smarujemy oliwą z oliwek, posypujemy przyprawami i obtaczamy polędwiczkę. Zostawiamy na jakiś czas. Wierzch polędwicy smarujemy masłem, żeby mięso zachowało soczystość. Owijamy folią aluminiową.
https://www.fashionable.com.pl/2012/03/07/placki-ziemniaczane-z-gulaszem-sojowym/
Mmmmm:)) Wygląda pysznie:)
Ach Ty to masz talent i chęci kulinarne! Brawo!:)
Chęci ogromne! Kuchnia to miejsce, które uwielbiam;)
wygląda super ;]
fajny przepis
wpadniesz?:*
I smaczne chude mięsko;)
To prawda!
ja także uwielbiam kuchnię, ale przyznam się szczerze ze przez chwile myslalam ze jestes wegetarianka
a tu poledwiczka i mile zaskoczenie
smakowicie wyglada, ja ostatnio mam szał na zielony pieprz
do takiej poledwiczki sos z zielonego pieprzu i palce lizac 
Rzeczywiście mięso jem rzadko, a ten sos mnie zaintrygował…
Jak zawsze szybki i smaczny przepis:)
Bardzo lubię polędwiczkę, ale do tej pory nigdy sama jej nie przyrządzałam…
To bardzo łatwe:)
A ja wczoraj kupiłam tą żurawinę w Ikei i jest boska! Dziś upiekę polędwiczkę:)
No to smacznego:)
A myślisz, że można ją polać sosem z kurek?
No pewnie, będzie cudne. Sos z kurek, albo z borowików! Mniam:)
Polędwiczki mniam mniam !
Uwielbiam gotować !
Ostatnio rozważałam czy nie zrobić z tego sposobu zarabiania na życie, ale były to stanowczo zbyt górnolotne plany
To też moje marzenie, ale póki co zbyt drogie…
ooo jak fajnie, przepis sie pojawil:) dzis jade do ikei wiec zurawine kupie i w tygodniu przepisy wyprobuje:)
Daj znać jak Ci smakuje żurawinka:)
Wygląda bardzo apetycznie
Uwielbiam takie mięsko! Ten sos z Twojego przepisu kiedyś zrobiłam, więc i to danie wypróbuję:)
Ile dokładnie to pieczesz?? Bo ja się boję, że mi nie wyjdzie…
Wiesz co, jak widzisz ja nigdy nie podaję dokładnej ilości składników, czy czasu przygotowania, bo uważam, że kuchnia jest bardzo twórczym miejscem, bez specjalnych ram. Wszystko zależy od wielkości mięsa, początkowo piekę je zawinięte w folii, żeby nie wyschło, w połowie pieczenia odwijam folię. Myślę, że piekę około 40 minut, ale sprawdzam w trakcie. Na pewno Ci wyjdzie!:)
brzmi świetnie, zurawinę uwielbiam sama robię sos z dodatkiem pomarańczy i dzemu brzoskwiniowego…zawsze robił furore na thg
pozdrawiam Ewa
Moj maz juz sie zajadla lososiem z porem z Twojego przepisu, mysle, ze teraz musze mu taka poledwiczke zrobic
wietny przepis!
Danie wygląda przepysznie 
Great article, just what I needed.
Wygląda naprawdę przepysznie
wygląda przepysznie!
na pewno wypróbuję 